CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
klimafinans Lokale løsninger Energi Kina Internasjonal klimapolitikk Arktis Mat og skog

 

 

Den 11. september skal vi velge nytt Storting. Politikerne som skal styre landet de neste fire årene, må finne ut av hvordan vi skal omstille oss til lavutslippssamfunnet. Ved CICERO forsker vi frem ny kunnskap om hvordan dette kan gjøres. Vi har bedt noen av forskerne våre forklare hva de mener er de største utfordringene våre nye politikere vil stå overfor.

 

 Hva mener verden om Norge?

 

Krevende klimamål

Hva med oljen og gassen?

Langsiktighet FTW

Klimaendringene handler om risiko

Sykkel og buss i byen - elbil på bygda

videre lesning

Flere klimasaker - fra magasinet KLIMA

Seks ting du bør vite om ukas 1,5-studie

Denne uka publiserte Nature Geoscience en studie som viser at 1,5 gradersmålet fra Paris ikke er umulig likevel. Bare svært, svært vanskelig.

Mørklagte, mystiske India?

Kina har klart det: å skaffe strøm til sine 1,4 milliarder innbyggere, også de på bygda. Hvorfor klarer ikke India det samme?

Klimastrategene i Brasil, India og Kina

Brasil, India og Kina er tre ganske ulike land, men de har minst én ting felles: Klimakoalisjoner har vært viktige for å drive fram klimapolitikken deres. I en ny studie viser vi hvordan.

– India må reformere hele elsystemet

Nesten alle indere har en strømkabel inn til huset sitt, men nesten ingen har lys, sier forsker Patrik Oskarsson ved Universitetet i Gøteborg.

Valgresultatet og klima: Stortingsspillet blir avgjørende

Valgresultatet peker mot fire nye år med Høyre og FrP-styre, men med et mindre stabilt parlamentarisk grunnlag enn før. De fire årene vi har bak oss med Høyre og FrP i regjering, har lært oss en god del om hvordan disse partiene vil angripe dette saksfeltet.

Før eller siden forsvinner mistilliten til klimaforskerne, fordi naturen selv sier ifra

KOMMENTAR: Klimadebatten er i ferd med å endres, fordi klimaendringene er blitt synlige.

Utslippstallenes hemmelige liv

Å beregne riktige utslippstall for verdens land er ikke gjort i en håndvending. - Alle som jobber med globale datasett og ikke med spesifikke land, bør ha ei bøtte med salt stående på pulten som de kan ta ei klype fra i ny og ne, sier CICEROs Robbie Andrew.

Love it or hate it: Here's three reasons why we still need CCS

COMMENTARY: Solar and wind are the flavour of the decade, and carbon capture and storage is having an identity crisis. But, love it or hate it, we need carbon capture and storage to keep below 2°C.

Karbonbudsjettet i nye klær

God (klima)kommunikasjon kan få oss til å se velkjent stoff med nye øyne. Avisen New York Times uførte nylig et slikt oppdrag.

Riktig svar på feil spørsmål

CICERO har ikke analysert effektene av Solberg-regjeringens klimapolitikk. Vi har faktasjekket et regnestykke fra MDG. Svaret på dette regnestykket kan ikke brukes til å felle dom over fire år med klimapolitikk.

Flere saker i Klima