Klimafinans Lokale løsninger Energi Kina Internasjonal klimapolitikk Arktis Mat og skog

Telefon: +47 22 00 47 34 / +47 977 38 965

E-post: e.u.reed@cicero.oslo.no

Eilif Ursin Reed er CICEROs webredaktør og ansvarlig for sosiale medier.

Eilif Ursin Reed er utdannet master i kulturvitenskap fra Universitetet i Bergen. Reed har jobbet med reklame, journalistikk og kommunikasjon siden 2006, og har jobbet i CICERO siden 2009. Han er ansvarlig for CICEROs hjemmesider og sosiale medier.

Prosjekter

• CICEP Senter for internasjonal klima- og energipolitikk CICEP Senter for internasjonal klima- og energipolitikk er ett av tre sentre for samfunnsvitenskapelig forskning på miljøvennlig energi (FME) etablert av Forskningsrådet i 2011.
  • CiXPAG - Interaction of Climate Extremes, Air Pollution and Agro-ecosystems Future food production, and consequently food security, is very sensitive to both climate change and air pollution. So far, little is known about how climate extremes and ozone pollution interact to affect agriculture or about the relative effectiveness of climate change adaptation and ozone regulation measures for various crops and regions.
  • Primary Industries and Transformational Change De siste rapportene fra FNs klimapanel viser tydelig at den framtidige risikoen forbundet med klimaendringer vil kreve en samfunnsomstilling. Omstillingen må skje i tillegg til klimatilpasning og utslippsreduksjoner.
  • HYPRE - HYdropower and PREcipitation trends Investigating historical and future precipitation trends in regions important for hydropower production
  • ClimateFood - Climate transitions in the Norwegian food system How can the Norwegian food production - consumption system be changed towards sustainable production of more climate friendly food? This overarching question targets opportunities for climate change adaptation and emission reductions, but also looks for co-benefits for, and stronger links between, producers and consumers.
  • SIS Rapid Response for Energy and Climate Policy Analysis The world today is moving fast and so are user needs. Research projects can take years to develop and get funded, but many research questions in climate policy are relevant on short time scales. We believe there is an opportunity to fill a research niche answering contemporary policy challenges through synthesis of current knowledge and through fusion of existing data and methods.
  • Norge i verden

Publikasjoner og formidling ved CICERO

Gå til: Rapport/avhandling

Rapport/avhandling

Utvalgte nettsaker

• Togradersgnålet Uoppnåelig, politisk og upresist. Togradersmålet er omstridt, men er i det minste bedre enn ikke å ha et mål i det hele tatt.
  • Taperformelen Alle ønsker det optimale, men ingen ønsker å sitte igjen med svarteper. Da er det bedre at ingen får det helt som de vil. Sånn er verden i spillteorien.
  • Hvordan unngå seminarblues? Noen ganger kan kan et tosiders, velformulert brev postlagt på riktig tidspunkt, utløse mer handling enn all verdens rapporter og utredninger. Hvordan kunnskap produseres og formidles påvirker hvor lang veien er fra forskning til politikk.
  • Bønder i skvis mellom politikk og klima Bønder i Nord-Norge føler seg mer utsatt for konsekvensene av klimapolitikk enn av konsekvensene av klimaendringer. Det de burde bekymre seg for er kombinasjonen av de to.
  • Næring: Omstill! Politikere snakker stadig om «det grønne skifte», men hva vet vi egentlig om viktige næringers evne til å gjennomføre et slikt skifte? Veldig lite, ifølge forskere på klimatilpasning.