Telefon: +47 75 41 18 22 /

E-post: grete.hovelsrud@cicero.oslo.no

Hovelsrud er forsker ved Nordlandsforskning og CICERO, samt professor ved Nord Universitet i Bodø.

Hovelsrud er forsker ved Nordlandsforskning og CICERO, samt professor ved Universitetet i Nordland i Bodø. Hun er antropolog med bred og mangeårig erfaring fra forskning i Arktis. Hennes ekspertområde er tverrfaglige studier omkring sårbarhet og tilpasning til klimaendringer. Å forstå hvordan lokale forhold påvirker oppfatninger om klimaendringer og evne til omstilling, er en sentral del av hennes forskningsarbeid.

Prosjekter

• Primary Industries and Transformational Change De siste rapportene fra FNs klimapanel viser tydelig at den framtidige risikoen forbundet med klimaendringer vil kreve en samfunnsomstilling. Omstillingen må skje i tillegg til klimatilpasning og utslippsreduksjoner.
  • Power from the People? Driving forces and hindrances We address the driving forces and barriers for households in Norway to become producers of electricity which is made possible by smart grids and smart meters, allowing energy users not only to consume energy, but also to generate energy and feed this into the grid.
  • ClimateFood - Climate transitions in the Norwegian food system How can the Norwegian food production - consumption system be changed towards sustainable production of more climate friendly food? This overarching question targets opportunities for climate change adaptation and emission reductions, but also looks for co-benefits for, and stronger links between, producers and consumers.
  • TRANSFORM – hvordan kan kommunene omstille seg til lavutslippssamfunnet Stortinget vedtok i juni 2016 at Norge skal bli karbonnøytralt innen 2030, og økte dermed ambisjonsnivået betraktelig for norsk klimapolitikk. Dette var en direkte respons på 1.5°C målet som ble vedtatt i Paris-avtalen fra desember 2015. Dette meget ambisiøse norske målet innebærer endringer i hvordan samfunnet er organisert og fungerer.

Publikasjoner og formidling ved CICERO

Gå til: Tidsskriftspublikasjon Rapport/avhandling