Telefon: +47 22 00 47 78 /

E-post: tiina.ruohonen@cicero.oslo.no

Tiina jobber som prosjektleder og prosjektutvikler på internasjonale prosjekt for politikkutvikling, klimatjenester og innovasjon, og grønn eierskapstyring og selskapsledelse.

Tiina har over ti års erfaring fra internasjonale organisasjoner, forskning og frivillighet. Hun har ledererfaring fra prosjekter og organisasjoner knyttet til klimaspørsmål og fornybar energi, klimakommunikasjon, ledelse, åpne data og forretningsetikk. Som tidligere konsulent har hun jobbet mye med energipartnere i Finland, Tyskland og Norge og med kunder i både privat og offentlig sektor. Hun har tidligere også jobbet for British Council som prosjektleder og leder for partnerskap  på klimaprosjekter, og som rådgiver på prosjekter knyttet til bruken av fornybar energi, CSR, klimatilpasning og utslippsreduksjoner, offentlig styresett, og strategisk kommunikasjon.

Hun er også medgrunnlegger og leder av Holder de ord, en organisasjon som arbeider for mer ansvarlighet og åpenhet i politikken ved å lage digitale verktøy basert på åpne offentlige data.

Tiina er en tidligere Fellow ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), Center for Collective Intelligence. Hun har en mastergrad fra Senter for Utvikling og Miljø og en Cand Mag fra Institutt for Statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Prosjekter